Wil je ook altijd maar aardig gevonden worden? - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Wil je ook altijd aardig gevonden worden?

Één van de grootste redenen waarom mijn klanten bij me komen; ze doen alles om aardig gevonden te worden. Ze durven geen nee te zeggen uit angst anderen teleur te stellen. 

Ik denk dat minstens 90% van de mensheid hier ‘last’ van heeft. Ik wilde in eerste instantie vrouwen schrijven, omdat ik natuurlijk vooral werk met vrouwen, maar voor mannen geldt dit net zo goed. Afgelopen weken kon je niet voorbij aan het overlijden van Matthew Perry. Ik hoorde iemand over hem zeggen dat hij alles altijd deed om maar aardig gevonden te worden. Ik zoek dan natuurlijk gelijk zijn Nine Star Ki reeks op. 

Dat dit 427 (hout, aarde, metaal) is verbaasd me dan weer niets. Dezelfde reeks als mijn dochter. Mijn dochter, die er ook alles aan doet om het iedereen altijd maar naar de zin te maken. In deze reeks zit van nature veel pleasegedrag. Dat hout dat altijd voor harmonie en verbinding gaat. Die aarde die zorgen voor de ander op nummer 1 heeft staan. Er zit heel weinig ‘ik’ energie in de reeks van Matthew Perry en dat van mijn dochter. Altijd gericht op de ander.

Als je ouders in je opvoeding niet al heel duidelijk voor ogen hadden wat jouw valkuilen waren (en nu nog zijn) dan is de kans groot dat je tegen deze valkuilen aan bent gelopen later in je leven. Mijn dochter komt nu al in voor haar vervelende situaties waarin ze alles deed om de ander te pleasen, maar dus geen nee durft te zeggen. We zijn hier al heel veel met haar over in gesprek waarbij bewustwording de eerste stap is. 

Zo heeft iedereen natuurlijk zijn of haar eigen valkuilen. De valkuilen om altijd alles maar voor een ander te doen en alles te doen om aardig gevonden te worden heeft iedereen in een zekere mate, maar past heel erg sterk bij de elementen hout en aarde. Je valkuilen kennen en daarmee eerder herkennen en misschien wel voorkomen is heel fijn en kan veel problemen voorkomen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders