Over Sietske - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Over mij

Sietske Mollink

Gefascineerd door de mens. Door menselijk gedrag. Altijd al geïntrigeerd wat de invloed van buitenaf (de opvoeding) voor een kind en later volwassene betekent. Daarnaast altijd de vraag gehad wat maakt dat de ene persoon heel anders, in dezelfde omstandigheden, gevormd wordt dan de ander. Ik heb de afgelopen jaren kennis van Nine Star Ki opgedaan die de vragen hieromtrent (grotendeels) verklaren. 

Mijn werkzame leven heb ik grotendeels als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming doorgebracht. Hier heb ik ontzettend veel gesprekken gevoerd met heel veel soorten mensen. Mensen die stuk voor stuk allemaal anders waren en anders reageerden op de meest verschrikkelijke dingen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over de mens. 

Naast mijn ervaringen op het gebied van leven en werk heb ik ook dingen uit de boeken geleerd. Ik heb de opleiding Pedagogiek en de opleiding Personeel & Arbeid richting re-integratie en loopbaanbegeleiding afgerond. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd bijvoorbeeld oplossingsgericht werken en ‘taal in beeld’, een manier waarbij je middels poppetjes de situatie inzichtelijk maakt. 

Naast deze ervaringen heb ik natuurlijk ook mijn eigen opvoeding gehad. Een opvoeding waarin mijn moeder grotendeels de opvoedtaken op zich nam doordat mijn vader een hersentumor kreeg toen ik jong was. Ik was een ontzettend gevoelig en sensitief kind, wat wordt bevestigd door mijn Nine Star Ki reeks. Ik had alles door wat er speelde, maar kon er zelf geen woorden aan geven en was zeer introvert. Achteraf zie ik dat de situatie dat meisje soms naar de keel greep en dat dat meisje soms wilde vluchten. Het is een te lang verhaal om hier te vertellen, maar door te kijken naar wie ik ben, de invloed van de opvoeding en de omstandigheden waarin ik verkeerde begrijp ik goed waarom ik ben zoals ik ben. 

De kennis die ik de afgelopen jaren over mezelf heb opgedaan heeft er voor gezorgd dat ik veel dingen ben gaan begrijpen. Ik weet waarom anderen mij zien zoals ze doen, waarom dat beeld soms vertekend en hoe dat tegen me kan werken. Deze kennis maakt dat ik weet wie ik ben en dat dat helemaal goed is. Ik weet wat ik wel en niet kan en kan des te meer genieten van anderen die de kwaliteiten wel hebben die ik niet heb.

Ik zie nog veel vrouwen die zoekende zijn. Die alles voor elkaar lijken te hebben, maar er ontbreekt toch iets. Dat is volledige zelfacceptatie om te kunnen gaan staan voor wie ze zijn en te kunnen zeggen dat ze goud waard zijn! 

Wat mij betreft zou de wereld nog veel mooier zijn als vrouwen nog meer gaan staan voor wie ze zijn vanuit de zekerheid dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat ze ontzettend krachtig zijn! Met mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening, het volgen van verschillende opleidingen en cursussen en mijn analytische en spiegelend vermogen vind ik het fantastisch dat ik daar een bijdrage aan mag leveren!

Sietske Mollink Coaching & Advies

Iedereen mag zijn zoals zij is!

Review

Sietske is zo iemand waar je je snel op je gemak voelt. O.a. met haar rustige en luisterende uitstraling, haar gevoel voor humor en vooral haar niet-oordelende houding helpt ze je om tot de kern te komen. Moeilijke vragen en onderwerpen mogen er zijn. Haar methode helpt mij om dieper in te zoomen op wie ik ben en waar ik werkelijk gelukkig van word.
Linda
Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders