Wat brengt Nine Star Ki jouw relatie? - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Wat brengt Nine Star Ki jouw relatie?

Gelijk maar het antwoord: begrip! Begrip omdat je echt snapt wat de ander nodig heeft. 

Nine Star Ki geeft heel veel concrete informatie over de ander. Het helpt om te begrijpen waarom het in de communicatie soms niet lukt. Waarom de één bijvoorbeeld veel sneller gaat dan de ander. Waarom de één veel harder is met woorden dan de ander. Het verklaart waarom het soms niet lukt en het geeft duidelijke handvatten over hoe je wel weer nader tot elkaar kunt komen. 

Belangrijk is dat de wil er is om elkaar echt te begrijpen. Bij de meeste partners is deze wil er. 

Als voorbeeld een stel dat ik heb begeleid. Zij heeft een zeer zachte persoonlijkheid en heeft vaak een luisterend oor nodig zonder oordeel of oplossing. Hij heeft een veel hardere persoonlijkheid en gaat meteen doelgericht richting oplossing. Hij snapt niet waarom dat bij haar verkeerd valt, hij helpt haar toch immers verder? 

Na uitvoerig de reeksen te hebben besproken en veel motivatie bij het stel om verandering te bewerkstelligen snappen ze van elkaar waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Hij heeft veel meer inzicht in wat zij nodig heeft en beiden proberen meer naar elkaars behoeftes te kijken. Natuurlijk is dit een proces van vallen en opstaan. We zijn immers wie we zijn en verandering kost tijd, maar alleen al het feit dat ze bewust zijn van elkaars behoeftes en veel minder irritatie voelen is een grote winst. 

Ze hebben beiden hele concrete handvatten en inzicht gekregen in hetgeen de ander nodig heeft. Ze snappen nu wat ze kunnen doen om elkaar te vinden in de communicatie in plaats van elkaar af te stoten.  

Dit proces is wat ik ook heb doorgemaakt met mijn partner. Het resultaat is dat er veel meer ruimte is ontstaan en elkaar veel meer stimuleren in hetgeen waar we echt gelukkig van worden. Ik ben super trots dat hij momenteel voor 4 tot 5 maanden in Nieuw Zeeland is om daar de Te Araroa Trail te lopen ❤️! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders