Hoe kijk jij naar jezelf en de wereld? - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Hoe kijk jij naar jezelf en de wereld?

Er zit één overkomst in de reviews van mijn klanten. Allemaal geven ze aan dat ze met hele andere ogen naar zichzelf en de mensen in hun omgeving zijn gaan kijken.

Hoe komt dit? Nou ten eerste omdat ik veel met hen bezig ben over hun plek op deze wereld. Hun plek binnen de familie, hun gezin van herkomst. Hun plek binnen de vriendengroep. Wie heeft welke verantwoordelijkheid binnen die groepen en past hun gedrag bij deze verantwoordelijkheid?

Gedraag jij je ook naar deze verantwoordelijkheid of heb je de neiging om verantwoordelijkheden op te pakken die niet bij jou horen. Dat is natuurlijk iets wat heel vaak gebeurt. Om de ander te beschermen.

Conclusie is echter telkens weer dat we de ander hier niet mee beschermen en je jezelf ook nog eens tekort doet. De ander heeft zelf een verantwoordelijkheid en als jij die oppakt kost dat voor iedereen energie. Er klopt dan iets niet. Ook al lijkt dit misschien logisch, het letterlijk op tafel zien en inzicht hierin krijgen zorgt telkens weer voor verandering. 

Wat zorgt nog meer voor een verandering? Misschien een inkoppertje, maar natuurlijk is dat Nine Star Ki. Nine Star Ki kent geen goed of fout, geen oordelen. Wij mensen plakken ergens een oordeel op vanuit onze eigen behoeftes, onze eigen normen en waarden en vanuit ‘hoe heurt het eigenlijk’.

Door jouw eigen Nine Star Ki reeks heb jij bepaalde behoeftes. Een ander kan een totaal andere Nine Star Ki reeks hebben. Een reeks die jou energie kost en waar je eerder misschien oordelen over had. Deze kennis hebben en dit écht snappen maakt dat je die oordelen niet meer hebt. Dat je met een hele andere blik naar die ander kijkt. Keer op keer is dit wat er gebeurt en dat vind ik toch wel het allermooist aan Nine Star Ki. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders