Heb jij ook vaak het gevoel dat anderen jou saai vinden? - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Heb jij ook vaak het gevoel dat anderen jou saai vinden?

Voel jij je gezien in de maatschappij, door de mensen om je heen? Zichtbaarheid, een thema dat veelvuldig terugkomt in de coaching, maar bij mensen met het element water in hun reeks echt een hot item is. Zij voelen zich namelijk heel vaak onzeker over hun zichtbaarheid. Ze voelen vaak dat anderen hen saai vinden, ze voelen dat er meningen van hen verwacht worden die ze helemaal niet hebben. Ze voelen dat ze in grote groepen moeten functioneren terwijl ze dit haten.

Waarom is zichtbaarheid nou zo’n thema bij de mensen met dat water. Hier liggen verschillende dingen aan ten grondslag. Ten eerste zijn watermensen aan de buitenkant niet groot in energie. Het zijn mensen die op een rustige manier ruimtes binnenkomen, het zijn mensen die eerst de kat uit de boom kijken. Ze vallen niet opvallen. Daardoor voelen ze zich heel vaak niet gezien.

Soms worden ze ook letterlijk over het hoofd gezien en vaak wordt er letterlijk door hen heen gepraat. Ze snappen vaak zelf dan niet wat er gebeurt. Hier worden ze echter wel onzeker van en hierdoor kruipen ze vaak nog meer in hun schulp, worden ze onzeker.  

Ten tweede hebben ze in hun jeugd heel vaak te horen gekregen dat wat ze voelen niet klopt. Water is super intuïtief en sensitief. Als er iets speelt bij een ander, als een ander niet lekker in hun vel zit dan voelen ze dit. Als ze dit benoemen, bijvoorbeeld tegen hun moeder en hun moeder zegt  (om haar kind te beschermen) dat er niets aan de hand is dan leren ze dat ze niet meer op hun gevoel moeten vertrouwen. Ze leren dat het blijkbaar niet klopt wat ze voelen. Ook hierdoor worden ze onzeker. 

Hun vermogen om mee te bewegen met dat wat het leven hen brengt is hun kracht. Die flexibiliteit en het meegaan met anderen maakt dat ze ook vaak voelen dat anderen hen meningloos vinden. Dus hebben ze het gevoel dat ze van alles moeten vinden. Dit zit echter niet van nature in hen waardoor hetgeen de maatschappij van hen verwacht hen veel energie kost.

Met mijn waterklanten ben ik vooral aan het werk om het gevecht tegen het ‘anders moeten zijn’ te stoppen en hen helemaal blij te laten zijn met al die mooie eigenschappen en krachten van dat water. Schitterend als dat lukt! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders