Er is nooit noodzaak! - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Er is nooit noodzaak.

Één ding is duidelijk: noodzaak is er nooit en noodzaak is er altijd.

Waneer jij noodzaak voelt zullen je hersenen heel snel bedenken waarom die noodzaak toch niet zo groot is. Dan is het er even niet meer en ga je weer door tot de orde van de dag. Tot een volgend moment dat je de noodzaak voelt en je hersens weer goede redenen bedenken om geen hulp te zoeken en het dus minder noodzakelijk te maken. 

Zo kun je natuurlijk vast blijven zitten in het riedeltje. Je hoofd vind het spannend om hulp te zoeken, terwijl je eigenlijk wel voelt dat je er verder mee kan komen. Alleen is het anders dan die gebroken enkel waarbij het heel duidelijk is dat er even gips om heen moet om na een aantal weken weer verder te kunnen.

Waar luister je naar. Luister je naar de noodzaak die je voelt of luister je naar je hersenen die je vertellen dat het veel te spannend is om hulp te zoeken en misschien nog wel spannender is om een veranderproces in te gaan? Een veranderproces die je hele leven op de kop kan zetten en voorgoed kan veranderen. Dat gaat groeipijn kosten kan ik met zekerheid zeggen. 

Wat is noodzaak? Noodzaak is natuurlijk iets subjectiefs en voor iedereen anders. 

Hoewel ik weet dat mensen over het algemeen echt diep zitten voordat ze echt hulp vragen (en de noodzaak voor hen dus echt groot is), vind ik het eigenlijk zonde dat ze het zover laten komen. Ik denk dat ieder mens mooier wordt als hij of zij zichzelf beter leert kennen/inzichten te krijgen. Daar groei je als mens alleen maar van. Ik heb één klant gehad die het traject ook zo is ingegaan. Gretig, op zoek naar ontwikkeling zonder dat ze echt tegen iets groots aanliep. Die gunde zichzelf echt groei. Dat vind ik echt superknap! 

Je hoeft dus helemaal geen specifieke reden te hebben om naar een coach te gaan. Behalve open staan. Open staan voor groei en echt willen groeien en wie wil dat nou niet?

Er is altijd wel een goede reden om niets te doen en gewoon stil te blijven staan. Soms is dat prima, maar er is vast ook een moment in je leven dat je jezelf iets anders gunt? Dat je je leven een 8 wilt geven in plaats van die 6 (of nog lager?). 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders