Sietske Mollink coaching & advies

Wat maakt mij als coach anders?

Mensen vragen me wel eens wat mijn coaching anders maakt dan die van anderen. Ik weet natuurlijk niet hoe anderen coachen, dus ik weet ook niet of het anders is. Het middel dat ik gebruik is wel anders dan die van de meeste coaches.

 Is dat beter of slechter? Nee, natuurlijk niet. Het is gewoon mijn middel. Het middel dat ik ben gaan omarmen, in eerste instantie omdat ik er zelf zo ontzettend veel aan heb gehad, maar ook omdat ik merk dat mijn klanten echt thuis komen bij zichzelf als ze meer horen over hun Nine Star Ki reeks. Ze weten gewoon, dit is wie ik ben en ik mag ook gewoon zo zijn. Het wordt ineens zo duidelijk.  

Ik had vanochtend een gesprek met een klant. Ze is jong, begin 20. Ze is super enthousiast. Dat enthousiasme brengt haar hele mooie dingen, maar ze is ook wel eens in situaties geweest waar dat enthousiasme niet werd begrepen. Waar haar vuurtje niet echt werd gezien, in ieder geval niet werd geaccepteerd als iets moois. Anderen hebben vaak moeite met de grootsheid van het vuur, vinden dat vuur te bedreigend. Mensen met het element vuur kunnen inderdaad erg groot zijn in energie en worden hier vervolgens in terug gefloten. Wat mensen met het element vuur nodig hebben is veel aandacht en complimenten. Positiviteit vinden ze heel belangrijk. 

De nare ervaringen heeft mijn klant onzeker gemaakt. Nieuwe dingen aangaan is dan niet makkelijk. Ze heeft zichzelf echter heel goed leren kennen de afgelopen maanden en dat vuurtje is weer fantastisch gaan branden, haar enthousiasme is aanstekelijk. 

Ze is begonnen met een baan als leerkracht afgelopen september. Haar manier van denken, haar missie als juf, spreekt echter niet iedereen aan. Dan sta je daar als jonkie. Een jonkie die een duidelijke mening heeft en de dingen graag anders aan wil pakken.

Af en toe appt ze me, als ze iets heeft overwonnen. Ze is dan superblij, ik ben dan ook superblij! Ze gaat de dingen aan, vanuit openheid en heeft haar zelfvertrouwen hervonden. 

In het gesprek hebben we het gehad over hoe ze het beste aan kan sluiten bij haar collega’s. Ze heeft vanuit haar enthousiasme haar collega’s ook al warm gemaakt voor Nine Star Ki. Ik ben trots op haar en kan zoveel leren van haar! Dat vuur dat zo mooi aan het schitteren is, zo passievol. Ik vind dat dat vuur meer omarmt mag worden in onze maatschappij! 

Misschien herken je wel delen van bovenstaand verhaal in jezelf en heb je het element vuur ook in je Nine Star Ki reeks. Elk element heeft z’n eigen kwaliteiten en valkuilen. De één meer gewaardeerd in onze maatschappij dan de ander. Ik hoop dat er een moment komt dat we alle mooie eigenschappen (en valkuilen) van elkaar zonder (al te groot) oordeel omarmen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders