Gezien worden - Sietske Mollink coaching & advies

Sietske Mollink coaching & advies

Wat zegt het als je omgeving je niet écht hoort en ziet?

Je niet stimuleert? Niet echt luistert naar wat je nodig hebt? Wat zegt het over hen én over jou? Wat betekent dat voor jou? Welke conclusies zou je daaruit kunnen trekken? Welke positie zou je ten opzichte van hen kunnen innemen?

De partner, de ouders, de broers/ zussen etc, etc. Ik heb geen enkele klant die niet één of meerdere personen in hun directe omgeving kunnen opnoemen die een negatieve mening hebben over het coachtraject dat ze bij mij in zijn gegaan. Mijn klanten krijgen wat dat betreft veel voor hun kiezen. Die mensen geven aan niet te begrijpen waarom hulp nodig is. Waarom deze vrouwen zich zo druk maken om de dingen, waarom ze niet blij zijn met wat ze hebben.

Die mensen hebben vaak een grote mond en een duidelijke mening, maar zeggen de dingen ook uit onmacht. Misschien omdat ze het echt niet begrijpen. Misschien uit angst. Misschien omdat ze zelf geen goede ervaring hebben gehad. Misschien willen ze je beschermen. Misschien denken ze in onmogelijkheden. Misschien zijn ze bang dat je zoveel groei doormaakt dat ze niet meer goed genoeg voor je zijn.

Misschien hebben ze er zelfs profijt van dat je je niet ontwikkelt. Als de dingen blijven zoals ze zijn dan voelt dat vaak veilig. Verandering is spannend en daar verzetten we ons vaak tegen. Dat vinden onze hersenen niet fijn.

Mijn klanten worden allemaal niet gehoord/ gezien door deze mensen. Die vrouwen komen toch allemaal bij mij, ondanks die kritiek. Ondanks dat de mensen uit hun omgeving hen belemmeren in hun groei. Mijn klanten hebben een keuze gemaakt om ondanks die weerstand, toch bij me te komen. Ik vind ze zo ontzettend dapper! Alleen al in dat besluit zit groei en ontwikkeling. Daarmee doorbreken ze al iets.

Anderzijds is het zeer begrijpelijk als het vrouwen wel tegenhoudt om daadwerkelijk hulp voor zichzelf te zoeken. Terwijl ze bij zichzelf voelen dat het hen kan helpen. Terwijl ze voelen dat ze het eigenlijk willen, maar het toch niet doen, omdat de omgeving hen tegenhoudt.

Even voor de duidelijkheid: mensen spreken en handelen met de beste bedoelingen. Ze zeggen de dingen echter ook vanuit onmacht en hoe ze het zelf hebben geleerd/ meegekregen vanuit hun opvoeding. Alles wat ze zeggen komt voort uit hun eigen perspectief, dus niet die van jou. Door wie laat jij je tegenhouden? Of ga jij ook iets doorbreken? Ga jij voor jezelf?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sietske Mollink coaching & advies draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders